נימוח, מתוק ונמס בפה - שלוש אלו הופכים קראמבל תפוחים לקינוח שהוא לא פחות ממושלם :-)
הנה מתכון לקראמבל מנצח, באדיבות דנה ברזק
לתפוחים מקורמלים
5 תפוחים אמריקאים
50 גרם חמאה
100 גרם סוכר (חצי כוס)
כף מחית וניל (אפשר תמצית וניל במקום)
קורט קינמון
כף מיץ לימון
לקראמבל
150 גרם חמאה
210 קמח לבן (כוס וחצי)
210 אבקת שקדים (כוס וחצי)
240 גרם סוכר חום (1 כוס)
אופן ההכנה - תפוחים מקורמלים מחממים תנור ל-170 מעלות. קולפים את התפוחים ומנקים אותם מחלקי הליבה הקשים. חותכים את התפוחים לריבועים קטנים. מניחים במחבת את התפוחים ואת כל שאר המצרכים לתפוחים המקורמלים. מחממים את המחבת על אש גבוהה, לאט לאט ימס הסוכר, וברגע שהוא כולו נמס מביאים את הנוזלים לרתיחה. מורידים את האש וממשיכים לבשל לעוד עשר דקות ומערבבים מדי פעם.
אופן ההכנה - קראמבל במעבד מזון מניחים את כל המצרכים לקראמבל. מעבדים במספר פולסים עד שמתקבל בצק פירורים. הרכבה מעבירים את התפוחים עם כל הנוזלים לתבנית אפייה. מפזרים מעל התפוחים את בצק הקראמבל שיהיה על כל השטח. מעבירים את התבנית לתנור ואופים למשך 30-40 דקות עד שהבצק מזהיב. מוציאים מהתנור ומצננים לחלוטין. שומרים במקרר.
בתיאבון!
דנה ברזק
קונדיטורית ובעלת הבלוג 'קינוחה' https://www.kinuha.co.il
Comments