החורף המתקרב למחוזותינו נתן לשפית-קונדיטורית ליאור משיח המון השראה להביא לכם את הקינוח הכי מנחם ויפהפה שתוכלו לבלות איתו מתחת לפוך בחודשים הקרובים.
מזג האוויר המוזר הזה עושה לי חשק להשתמש בפירות. יש פירות כל כך יפים עכשיו, זה ממש קשה לעמוד בפיתוי.
ראיתי את התפוחים האלה, ושברתי את הראש בחיפוש אחר קינוח קיצי עם תפוחים. הכל החזיר אותי לחורף. הכל החזיר אותי לשמיכת פוך, גשם, נטפליקס וקינוח מנחם על כוס קפה. זה נכון שהיו כאן 40 מעלות בשבוע שעבר, אבל גם ירדו כאן החודש כדורי ברד שלא יביישו את עידן הקרח. ברוח התקופה הלא ברורה, לקחתי את התפוחים הכי טעימים שתאכלו בקרוב והכנתי קינוח בווייב של שלגיה
. • טארט תפוחים ביין • | הבצק: 60 גר׳ אבקת סוכר 120 גר׳ חמאה 1 ביצה 1 חלמון ביצה 240 גר׳ קמח עוגות
במיקסר עם וו גיטרה מעבדים את אבקת הסוכר והחמאה עד לקבלת קרם אוורירי ובהיר. מוסיפים את הביצה והחלמון וממשיכים לעבד. מוסיפים את הקמח, מערבבים רק עד שנוצר בצק. משטחים את הבצק ועוטפים בניילון נצמד ומעבירים למקרר.
| קרם השקדים:
100 גר׳ אבקת שקדים 100 גר׳ סוכר 100 גר׳ חמאה רכה בטמפ׳ חדר 60 גר׳ מחית אגוזי לוז (פרלינה) 1 ביצה שלמה
בקערת ערבוב, מערבבים את כל החומרים עם לקקן.
| תפוחים ביין: 2 תפוחים אמריקאיים אדומים 1 כוס יין אדום 1 כוס סוכר 1 כוס מים
בסיר מרתיחים את היין, הסוכר והמים. קולפים את התפוחים וחותכים לרבעים. מוסיפים לסירופ היין, מבשלים על אש נמוכה-בינונית עד שהתפוחים מקבלים גוון אדמדם ויפה, הם לא צריכים להיות רכים לחלוטין. מורידים מהאש. | הרכבה: מרדדים את הבצק שהכנו, ומשטחים בתבנית טארט שאוהבים. אני בחרתי להשתמש בשתי תבניות אובליות. מקפיאים לפחות 10 דקות. בינתיים מחממים תנור ל-180 מעלות. מוציאים את תחתיות הטארט, מפזרים בכל אחת מהן שכבה של קרם שקדים, שמגיעה לא גבוה יותר מחצי גובה הבצק. מניחים רבעי תפוחים ברווחים, אני הנחתי 3 בכל טארט. אופים בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות כ-25-35 דקות, עד שהבצק וקרם השקדים משחימים מעט, וקרם השקדים נראה יציב במרכז.
ליאור משיח, 30, תל אביב
שפית קונדיטורית, אופה ובעלת בלוג קינוחים https://www.lioroooosh.com
Comments