top of page
צרו קשר.png

אפשר להגיד בפה מלא (בתפוחים כמובן)

שאין כמעט מי שלא אוהב את הפרי העתיק בעולם.

כמילוי, במנה עיקרית, בתוך הסלט או בקינוח – דבר אחד בטוח:

התפוחים האמריקאים שלנו יהפכו כל מתכון לחוויה קולינרית מושלמת.

ריכזנו לכם מתכונים באדיבות הבלוגריות, הקונדיטוריות והפודיס המובילים בישראל.

עוגת תפוחים, טופי ופרוסטינג גבינה

כולנו זקוקים לקצת נחמה, במיוחד בחורף. אם תשאלו את סבינה ולדמן, אין דבר יותר מנחם מפרוסת עוגת תפוחים בציפוי קרם גבינה מפנק.



לעוגה: 3 כוסות תפוחים אמריקאים חתוכים לקוביות של 22 מיל' 1 כוס תמרים מיובשים חתוכים לפרוסות

1 כוס אגוזים מלך קצוצים גס 1.5 כוס שמן זרעי ענבים 1.5 כוסות סוכר 1 כף קינמון

חצי מקל וניל 3 ביצים 3 כוסות קמח כוסמין חצי כפית מלח דק 1 כפית אבקת אפייה


לטופי: 1 כוס סוכר חום 100ג' חמאה רבע כוס חלב 4 כפות קלבדוס קורט מלח

לפרוסטינג: 300 גרם גבינת שמנת 50 גרם חמאה רכה 100 גרם אבקת סוכר חצי מקל וניל

אופן ההכנה: מחממים תנור ל170 מעלות. במיקסר טורפים במהירות בינונית את השמן עם הסוכר, קינמון וזרעי וניל, כ2 דקות. מוסיפים את הביצים בהדרגה אחת אחת, בהפרש של דקה ביניהן. בקערה נפרדת מערבבים את הקמח עם האבקת אפייה והמלח. בקערה נוספת מערבבים את התפוחים עם האגוזים והפירות יבשים. מוסיפים 2 כפות גדושות מהקמח ומערבבים. הפעולה תמנע מהפירות לשקוע בתחתית המאפה. מקפלים בעזרת לקקן את תערובת הקמח עם תערובת הנוזלים. מוסיפים את תערובת התפוחים וממשיכים לקפל עד לאיחוד מלא.

מעבירים לתבנית משומנת ומרופדת בנייר פרגמנט, אופים כשעה. מכבים את התנור ומשאירים את התבנית בתוכו עוד כ15 דקות.


בינתיים, בסיר קטן מביאים לרתיחה את חומרי הטופי, ומורידים מהאש. מוציאים את העוגה מהתנור. בעזרת שיפוד יוצרים חורים בעוגה על מנת שהטופי יחדור פנימה. יוצקים מעל הכל את הטופי החם. מצננים במקרר.

מקציפים יחד את כל רכיבי הפרוסטינג, מצפים את העוגה הקרה. מחזירים למקרר לחצי שעה להתייצבות.



בתיאבון!


 


סבינה ולדמן

שפית, יועצת קולינרית ומרצה בכירה בבית הספר 'דנון' למצוינות קולינרית.

פיינליסטית העונה השנייה של 'משחקי השף'



4,867 צפיות0 תגובות

פוסטים אחרונים

הצג הכול
bottom of page