שני אלמנטים שקובעים אם הקינוח הוא מוצלח או בנאלי: פרשנות אישית וטעם. אור שפיץ הכינה לנו מוס גבינה ותפוחים אמריקאים שמתייחס לתפוח כפי שראוי להתייחס לתפוח: עם המון המון כבוד!
מצרכים למוס:
300 גרם גבינה לבנה
100 גרם גבינת שמנת
200 גרם אבקת סוכר
200 גרם תפוחים אמריקאים טחונים ( בבלנדר)
400 גרם שמנת מתוקה
כף פודינג
אופן הכנה: במיקסר מקציפים גבינות ואבקת סוכר ולאחר קבלת מרקם חלק מוסיפים שמנת מתוקה ומקציפים.
מקפלים פנימה את התפוחים האמריקאים הטחונים.
מצרכים להפתעת קרמל מלוח ותפוחים אמריקאים : 200 גרם סוכר 150 גרם שמנת 200 גרם חמאה חצי כפית מלח כוס של תפוחים אמריקאים חתוכים לקוביות קטנות מאוד
אופן ההכנה: על אש נמוכה ממיסים את הסוכר להשתדל לא לערבב. מוסיפים שמנת מתוקה ומערבבים עד לאיחוד. מורידים מהאש ומוסיפים חמאה וחצי כפית מלח . לאחר שהקרמל טיפה מתקרר מוסיפים את התפוחים האמריקאים ומערבבים לעיסה אחידה. מקפיאים בתוך סיליקון . ( הקרמל לא קופא רק מתקרר ממש לאחר לילה מוצאים ומגלגלים לעיגולים עם הידים ).
מצרכים לציפוי: 300 גרם שוקולד לבן 150 גרם חמאת קקאו צבע מאכל אדום ג׳ל
אופן הכנה: מחממים יחד במיקרו בפולסים של שלושים שניות ומערבבים . לאחר שהכל נמס מוסיפים שוקולד אדום ומבלבל נדרים בעזרת בלנדר מוט. שלב ההרכבה: יוצקים לתוך סיליקון בצורת תפוח או עגול את המוס משאירים טיפה ריקה לא עד הסוף. דוחפים פנימה את העיגולי קרמל שהכנו יום קודם . מקפיאים לילה במקפיא. לאחר ההקפאה מצפים
בתיאבון!
אור שפיץ
בלוגרית אפייה, בעלת ערוץ היוטיוב המצליח העוגות של אור ומשתתפת בייק אוף ישראל 2
Comentários