בואו נודה באמת: כשמדובר בקינוחים, כולנו קצת אוכלים עם העיניים. וכשהתפוחים כל כך יפים, כל מה שנותר לעשות זה לשמור עליהם כמה שיותר טריים. הנה הפרשנות של אולגה טוקשר, לקינוח עם הפרי הכי יפה שיש
כשתפוחים כל כך יפים, הכי בא לי להשאיר אותם כמה שיותר טריים. אז הכנתי מיני טארטים טבעוניים ללא אפייה עם ממרח בטעם קרמל וסלייסים דקים-דקים של תפוחים אדומים, שהופכים את הטארט הזה לפרח מהמם 🤗
והנה המתכון:
קלתית (2 טארטים אישיים): שרוול של עוגיות לוטוס 1/3 כוס שמן קוקוס מומס
מלית: 4-5 כפות ממרח לוטוס מומס 4 תפוחים אמריקאים
1 כף שמן קוקוס 1-2 כפות מיץ לימון 1 כף סוכר / מייפל 1 כוס מים מעט אבקת קינמון וסוכר לקישוט אופן הכנה: 1. מרסקים את העוגיות במעבד מזון לאבקה דקה. מוסיפים את שמן הקוקוס וטוחנים עוד כמה שניות, עד שמתקבלת תערובת במרקם חול רטוב. 2. מחלקים את התערובת בין התבניות ומהדקים היטב בעזרת הידיים או כף לתחתית ודפנות התבניות. מעבירים למקפיא. 3. יוצקים למחבת את שמן הקוקוס, מיץ הלימון, הסוכר/המייפל והמים ומבשלים עד שהסוכר נמס. 4. בינתיים חוצים את התפוחים, מנקים את הליבה וחותכים לפלחים כמה שיותר דקים. מומלץ להיעזר במנדולינה. בזהירות!!
5. מניחים את התפוחים במחבת, מטביעים ומבשלים 2-4 דקות, עד שהפלחים מתרככים מעט, נהיים גמישים, אבל עדיין שומרים על הפריכות. מסננים. 6. יוצקים בתחתית הקלתיות כמה כפות הממרח, מיישרים ומסדרים מעל את פלחי התפוחים בצפיפות, בחפיפה, מהדופן כלפי המרכז, ליצירת מראה פרח. 7. מפזרים מעל מעט קינמון וסוכר.
בתיאבון!
אולגה טוקשר
קונדיטורית, צלמת, עורכת תוכן קולינרי ובעלת הבלוג הטבעוני המרכיב הסודי. https://www.markivsodi.co.il
Kommentare